Kakeoppskrifter: Verdens beste Pavlova kakeverdens beste kake med mye bær

Navnet Pavlova kake kommer av ballett danserinnen Anna Pavlova. Denne Russiske kvinnen hadde stor lidenskap til kaker og har klart å gjøre seg kjent også for kakene hun klarte å framstille. Av alle kakeoppskrifter, vil jeg vil personlig si at denne kaken er verdens beste Pavlova kake uten tvil. Da er det bare opp til deg da, å se om du vil dele samme syn…

 

Ingredienser:

Marengsbunn..

  • 250 g farin/ sukker
  • 4 stk eggehvite, fra frittgående høns
  • 2 ts maisstivelse (også kalt maisenna)
  • 1 ts bringebær eddik
  • 1 knype salt (1/4 ts)

Fyll..

  • 3 dl Tine kremfløte
  • 1 pakke ferdig vaniljekrem
  • 2 ss farin/ sukker
  • 4 pasjonsfrukt
  • 350 g friske bær (frossne kan fungere)

 

Slik gjør du:

1. Sørg for å ta ut eggene fra kjøleskapet god tid i forveien fordi eggene trenger å være tempererte (ca 1 time i forveien). Klekk eggene i en bolle og ta ut eggeplommen. Tilsett litt salt og pisk lenge nok til at eggehviten danner skum.

2. Når skummet begynner å bli stivt, tilsetter du litt og litt sukker mens du blander. Bland til eggehviten blir myk og blank. Ikke pisk for lenge da blandingen vil bli kornete..

3. Bland inn bringebær-eddik og maisenna, men bare litt og litt om gangen. Hell så over i en sirkelformet kakeform. Om du har flere former å velge mellom, tar du den formen som gjør kaken til ca 2-3 cm høy. Husk stekepapir i bunnen..

4. Kaken stekes i en for-varmet ovn på ca 160 grader i ca 60 min. Når kaken er ferdig og har fått en lys kremfarve, slår du av ovnen og lar kaka stå inne til den er blitt avkjølt. Snu den så ut av forma og legg den på et fat.

5. Smør vaniljekremen ut over bunnen. Visp sammen sukker og fløte til du ender opp med en lett og fyldig krem. Smør så over kaken…

6. Når det kommer til pynt, er det du selv som bestemmer hvordan kaken skal se ut. Kutt opp pasjonsfrukten og fordel den på toppen av kaka. Bruk friske bær som feks. bringebær, jordbær og solbær. Legg de utover kaka, slik at den ser innbydende ut.

 

Tips: En Pavlova kake kan forberedes tidlig. En marengsbunn kan du lage flere dager i forveien. Den tåler å stå så lenge den står tørt og tildekket med bakepapir eller lignende.

 

For flere kakeoppskrifter, kan du bare velge under kategorier i menyen til høyre.

VN:F [1.9.7_1111]
Rating: 7.3/10 (27 votes cast)
VN:F [1.9.7_1111]
Rating: +9 (from 13 votes)
Verdens Beste Pavlova Kake Oppskrift, 7.3 out of 10 based on 27 ratings

Leave a Reply